harp
about kvarnofoni attimi video news contact partners history

Bioni Samp


Jag är uppvuxen nära Leeds i Yorkshire men är verksam i London som ljudkonstnär. Redan som sjuåring började jag intressera mig för bin och är biodlare sedan 10 år tillbaka.

Utbildning: a first class degree in Audio-Visual Studies (Film, TV, Animation, Sound Design) from Surrey Institute of Art & Design, University College, England. And I have a PG Diploma in Electronic Imaging and Sound from Duncan of Jordanstone College of Art an Design, Dundee University, Scotland.

Sedan 1995 är jag verksam som ljudkonstnär med skivor utgivna på bolag i England och internationellt.För ungefär 6 år sen började jag göra performance som jag kallar 'Beespace or Hive Synthesis' på temat bi- och biodling. Jag använder video, live-elektronik, förinspelat material samt instrument som jag bygger själv.'Hive Synthesis' är ett försök att skapa ett symbiotiskt frekvensförhållande, likt pollinering och nektar utbyten, biodlare och bin. Tanken är att skapa en ljudresa som utforskar ljud och frekvenser inne i bikupan.I varje bi-koloni finns det tre typer av bin: Drönare, arbetare och drottningbiet. Var och en av dessa har sina egna individuella frekvenser i intervallen; låg - 200 Hz eller mindre, i mitten - 200-400 Hz och hög - 400 + Hz, precis som jorden har sin egen speciella frekvens på cirka 9 Hz.För mer information se: http://bionisamp.wordpress.com/artsandtechnology/

Harp Art Lab | Harplinge Windmill | Sweden