harp
about kvarnofoni attimi video news contact partners history

Leif Holmstrand

HYMENOPTERAN BOSATSU är en skulptur född ur schizofrenirelaterade fantasier om en levande träningscykel, och ur vanföreställningar gällande jätteinsekters reproduktion via ljud. Träningscykeln lät som ett bisamhälle vid användning och liknade en protozoisk version av människostor stekelinsekt (åtminstone i konstnärens huvud). Så, den behövde lindas i åttahundra meter plastfolie, remmas i ett nätformigt harnesk eller en slik korsett, bestående av olika sorters spännremmar, kablar, mobilladdare och så vidare, allt detta säkrat med hänglås och karbinhakar. En sång måste tvunget sjungas: jag spelade in min insektsröst, lager på lager, medan den imiterade träningscykelns surr, och gjorde på så sätt en rymdbikör: Hymenopteran Bosatsu Song.


Sedan tidigare har Leif Holmstrand installerat två skulpturer under balkongen på Harp Art Labs väderkvarn. På bilden: High Restrainment, Leif Holmstrand, 2013, Permanent Installation vid Harp Art Lab, Harplinge.


Babies in a Net, Leif Holmstrand, 2013, Permanent Installation vid Harp Art Lab, Harplinge.


LEIF HOLMSTRAND: Konstnär, även verksam som musiker och författare, bosatt i Malmö sedan 1997. Jobbar med fysiska teman som kroppslighet och avfall, men förvrängda genom ett bildmässigt och språkligt filter av paranoia och fantasmer. Tunga skulpturala installationsverk baserade på sopor, textilier och manipulerade delar av möbler kan varvas med ljudinstallationer, foto och video. Performance utgör en viktig del av det sammantagna konstnärskapet. Många projekt ingår i en större, eventuellt kollektiv queeraktivistisk strävan. Född 1972.

Harp Art Lab | Harplinge Windmill | Sweden